Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
Onze vakantiehuizen zijn open - Update 30/11 - “Bekijk onze veelgestelde vragen

New Life Challenge Parcours voor u getest!

In het hart van de Belgische Ardennen organiseert Newlife in Stavelot spannende activiteiten, de één al avontuurlijker dan de ander. We testten voor u het Challenge Parcours!

 

Challenge Parcours: voor u getest!

Een beetje sportief maar niet al te avontuurlijk aangelegd, hebben we toch onze twijfels bij de passage over het water. Het boezemt toch een béétje angst in. Met lichtjes knikkende knieën begeven we ons naar de Newlife Herberg Coocabane in Coo, in het hart van de Belgische Ardennen, om kennis te maken met onze instructeur voor deze voormiddag.

Na een kort overleg gaan we op weg. Bestemming: het avonturenparcours op de oever van de Amblève. Na probleemloos de eerste ‘challenge’, een kort touwenparcours boven vaste grond, te hebben afgelegd, komt de eerste echte test: de Amblève oversteken met behulp van enkele touwen. Gelukkig zijn we ter beveiliging flink ingesnoerd. We voorspellen het al: de voormiddag zou met vele emoties vervuld worden.

“Minimum gewicht van 40 kilogram en een lengte van 1,40 meter zijn nodig om hieraan te kunnen deelnemen”, legt onze jonge instructeur uit. Hij doet zijn uiterste best ons op het gemak te stellen en slaagt met verve. Zou zijn gespecialiseerde opleiding in Nederland daar misschien voor iets tussen zitten?

Nu is het tijd voor een wandeling in de bossen rondom. Dit geeft de instructeur de kans te spreken over de rijke fauna en flora van de Belgische Ardennen. We hebben het onder andere over bevers en het ingenieurswerk dat ze verrichten. Een wandeling door deze prachtige streek, dat kan niet mislopen.

Vervolgens het hoogtepunt van de dag: de deathride! De afdaling met de kabel telt ongeveer 100 meter en het hoogteverschil is ruim 25 meter. We zetten ons af en... Yahoooooo! Onbeschrijflijk cool!

We kunnen een weekendje avontuur met New Life absoluut aanraden. Kies uw favoriete vakantiehuis in de buurt van Stavelot en geniet van een uitstekend avontuurlijk weekend in de Belgische Ardennen met uw vrienden!


Goede raad

- Aangepaste sportkledij is nodig. Wij raden ook wandelschoenen aan voor het challenge parcours. Loopschoenen glijden te fel op de touwen.

- Kom licht aan de start! De obstakels zullen nog onoverkomelijker lijken met een zware rugzak.

- Hou de Ardennen netjes. Laat geen afval achter.

- Volg steeds de aanwijzingen van de instructeur.


Als een uitdaging u te moeilijk lijkt, kunt u steeds passen. We komen voor ons plezier naar de Ardennen en niets is verplicht!
 

Copyright foto's: Newlife Outdoor Sports et Ardennes-Etape

 

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.